GreekEnglish (UK)

ΑΠΩΛΕΙΑ

ΒΑΡΟΥΣΔες το!

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣΔες το!

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΗΣ ΜΕΛΙΝΑΣΔες το!

ΚΑΛΑΘΙ

ΔΩΡΟΥΔες το!

Βιογραφικό – Μια πολύ όμορφη ιστορία…

Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στο Μαρούσι. Το 1971 τελειώνοντας το σχολείο έφυγα για σπουδές στο Λονδίνο.  Σπούδασα διεύθυνση ξενοδοχείων και διατροφολογία, εργάστηκα εκεί για 8 χρόνια, ώσπου αποφάσισα να επιστρέψω στην Αθήνα. Ο βασικός λόγος της επιστροφής μου, το Weight Watchers, ένας παγκόσμιος οργανισμός βοήθειας
απώλειας βάρους μέσα από μια απόλυτα ισορροπημένη διατροφή και μια ψυχολογική υποστήριξη των υπέρβαρων μέσα από εβδομαδιαίες συναντήσεις των ομάδων.

Ήμουν διευθύντρια επιχειρήσεων για 9 χρόνια, υπεύθυνη ανάπτυξης της εταιρείας, και εκπαίδευσης των αρχηγών των ομάδων.  Η επαφή και η επικοινωνία στα 9 αυτά χρόνια με ανθρώπους που προσπαθούσαν να ακολουθήσουν ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής, και να λάβουν την ψυχολογική υποστήριξη για το επίτευγμα του στόχου τους, μου έδωσε αρκετή ικανοποίηση και πείρα για την μελλοντική μου καριέρα.  

Ήταν το  Σεπτέμβριο του 1987 , όταν ένας πολύ κάλος μου φίλος μου ζήτησε να του γράψω μία εβδομαδιαία διατροφή για να αρχίσει να χάνει βάρος.  Εντελώς αυθόρμητα και χωρίς
να έχω βάλει πολλή σκέψη του πρότεινα , αντί να την γράψω, αυτή τη διατροφή να του την ετοιμάσω. Όπως και έγινε…του έφτιαχνα 21 γευμάτα…7 πρωινά, 7 μεσημεριανά και 7 βραδινά.

Ο φίλος μου κατάφερε τότε να χάσει 28 κιλά ακολουθώντας πιστά την εφαρμογή σωστής διατροφής  τρώγοντας καθημερινά τα φαγητά που του ετοίμαζα. Η μητέρα του,  υπήρξε  αργότερα επίσης  πελάτισσα μου, και άτομα από την πιλοτική  ομάδα μου που είχα κάθε Τετάρτη απόγευμα στο παράρτημα του Weight Watchers στην Κηφισιά , έγιναν οι πιστοί πρώτοι εφαρμοστές της ιδέας μου.  

Αυτό ήταν και η έναρξη της μελλοντικής μου επιχείρησης που λειτουργεί
επιτυχώς, μέχρι και σήμερα.

Κάποιοι από αυτούς, και τα παιδιά τους, επαναλαμβάνουν την εφαρμογή των πακέτων κατά διαστήματα που χρειάζονται να ξαναχάσουν λίγο βάρος ή εφαρμόζουν πενθήμερες διατροφές συνήθως πριν η μετά τις διακοπές τουςη τις γιορτές.  

Η αύξηση της φήμης της δουλειάς μου, είχε σαν αποτέλεσμα την έναρξη του εργαστηρίου μου στο Χαλάνδρι το 1991, και την επωνυμία Melina’s delight cuisine.  Είμαι στον ίδιο χώρο μέχρι σήμερα και  μέσα από το εργαστήριό μου έχω  την χαρά, την ευκαιρία και την ευλογία, να συνεργάζομαι με αξιόλογα άτομα όλων των ηλικιών και επαγγελμάτων, πάντα με ένα κοινό χαρακτηριστικό: τον απόλυτα υγιεινό τρόπο απώλειας βάρους μέσα από την εφαρμογή της ισορροπημένης διατροφής.

Μέσα στα χρόνια που πέρασαν έχω νιώσει  ικανοποίηση όχι μόνον από τις μεγάλες απώλειες βάρους των πελατών και πελατισσών μου, (maximum απώλεια βάρους 61 κιλά), αλλά περισσότερο γιατί μέσα από την πρακτική εφαρμογή διατροφής με τα  πακέτα μου, όλοι έχουν την ευκαιρία να πάρουν περισσότερες σωστές διατροφικές γνώσεις και συνήθειες για να τις εφαρμόσουν και όταν τελειώσουν την συνεργασία μας, ένα γεγονός που με γεμίζει χαρά και περηφάνια.

Τα μαθήματα μαγειρικής , ελαφριάς κουζίνας, που ξεκίνησα το 1997 παράλληλα  στο εργαστήριο έγιναν η αφορμή για την τηλεοπτική μου παρουσία για ένα  χρονικό διάστημα.  
Και η τηλεοπτική μου παρουσία έγινε η αφορμή για την έκδοση του βιβλίου μου οι συνταγές της Μελίνας.  Σήμερα, συνεχίζω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου, φτιάχνοντας γεύματα για όλους τους ανθρώπους που θέλουν να βελτιώσουν την διατροφή τους, με την ίδια όρεξη και μεράκι όπως όταν πρωτοξεκίνησα. Θα χαρώ να σας γνωρίσω και από κοντά…